nieuws-uitgelicht

Maastrichtse Mensenrechtenprijs 2015

TopChange is gevraagd de procesregie en het projectmanagement te voeren bij de organisatie van de eerste Maastrichtse Mensenrechtenprijs. Wij vinden het een eer en verbinden ons graag aan dit prachtige initiatief.

Op de Dag van de Rechten van de Mensen – 10 december – wordt de Maastrichtse Mensenrechtenprijs uitgereikt aan de creatieve inzending die er het meest in slaagt om mensenrechten bij jongeren uit het Maastrichtse onderwijs (voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO) onder de aandacht te brengen. Dit jaar staat het recht op onderwijs centraal (Artikel 26 van de Universele Verklaring Rechten van de Mens). De winnaars mogen een geldbedrag geven aan een goed doel naar keuze en ontvangen een aandenken in de vorm van een kunstwerk van Sanne Vaassen.

nieuws-uitgelicht

Nominatie beste trainingslocatie 2015

Auberge de Smockelaer te Slenaken is genomineerd voor de award van ‘Beste trainingslocatie 2015′. TopChange heeft samen met ondernemer Maurice Loo de innovatieve training ‘Het Vakwerkhuys’ ontwikkeld waarbij teams pijlsnel hun samenwerkingsvermogen en resultaatgerichtheid verbeteren.

Bekijk deze onderstaande video voor een impressie. Interesse? Vul dan ons contactformulier in.

Certificaat-Auberge-de-Smockelaer

nieuws-uitgelicht

Internationaal erkende masteropleiding

TopChange kan sinds kort haar klanten de tweejarige opleiding Master of Business Administration (MBA) General Management van IPE Management School Paris aanbieden.

Deze Engelstalige masteropleiding in de vorm van 8 online modules is erkend door de Franse overheidscommissie CNCP op master niveau. Na afloop van deze opleiding mag de student de officiële MBA-titel voeren.

Vul voor meer informatie ons contactformulier in.

nieuws-uitgelicht

22 gecertificeerde projectmanagers voor Brabantia

projectmanagement

In een module van slechts 3 maanden zijn 22 medewerkers van Brabantia door TopChange opgeleid tot projectmanagers via het zogenaamde ‘blended-learning’ concept; een slimme combinatie van zelfstudie, een e-learning-omgeving met docenten voor de huiswerkopdrachten en leren in de werkomgeving met ervaren praktijktrainers.

Alle 22 deelnemers hebben met goed gevolg het examen afgelegd én hebben in de praktijk aangetoond dat zij deze kennis pijlsnel productief kunnen maken in de aan hun toegekende live-projecten op het gebied van innovatie, marketing, sales, ICT en financiën.

nieuws-uitgelicht

Waardecreatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Ieder mens heeft talent. En ieder mens heeft recht op onderwijs dat die talenten ontwikkelt en productief maakt. Volgens recent onderzoek van het CBS (Arbeidsethos in Nederland 2015) hebben laagopgeleide mannen meer arbeidsethos dan hoogopgeleide mannen. Op de arbeidsmarkt profiteren laagopgeleide mannen echter niet van het aantrekken van de economie, terwijl de ‘skill-bias’ toeneemt.

TopChange en haar strategische partner Flexpoint werken daarom inmiddels met verschillende gemeenten intensief samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door middel van ‘blended-learning’-concepten te ontwikkelen en werkervaring te laten opdoen voor een duurzame loopbaan. Deze week zijn onze onderwijskundigen en praktijktrainers onder andere aan de slag voor callcentermedewerkes en hef- en Reachtruckchauffeurs.

Wij wensen de deelnemers veel plezier en rendement in het versterken van hun arbeidswaarde.

Schermafbeelding 2015-09-16 om 17.37.24

nieuws-uitgelicht

Inmiddels 52 gestarte ondernemers

Topchange heeft het laatste anderhalf jaar 80 ondernemers begeleid met het opstellen van hun business model om te verkennen of het haalbaar is om te kunnen starten als zelfstandig ondernemer.

Van deze groep zijn inmiddels 52 ondernemers succesvol gestart met hun eigen business. Afgelopen 4 weken hebben deze (zie foto) ondernemers hard gewerkt en maandag jl. hebben ze met trots hun business model gepresenteerd. Proficiat ondernemers en veel succes. Bekijk onderstaande filmimpressie.

nieuws-uitgelicht

Topchange draait Succesvol 45Plös ZZP ZL

In 2014 heeft TopChange, in samenwerking met het StarterCentrum Limburg en de Provincie Limburg, een succesvol 45Plös ZZP ZL programma gedraaid.

In totaal hebben 55 deelnemers het programma doorlopen en zijn er per vandaag 33, en vanaf 1 januari 2015, 37 deelnemers succesvol gestart met hun eigen bedrijf. Een top resultaat dat van te voren niet was verwacht.

Wegens dit succes start er in 2015 een nieuwe reeks. Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met het StartersCentrum Limburg.

Bijgaand de flyer van de afgelopen periode. Deze flyer geeft u als geïnteresseerde een goed beeld van het programma.

 
Infosheet Starten eigen bedrijf najaar 2014

nieuws-uitgelicht

Bijzondere GaiaZoo Tycoon

GaiaZOO-logoAfgelopen periode heeft er een bijzonder GaiaZoo Tycoon plaatsgevonden. Een groep professionals van de Universiteit Maastricht nam deel aan het GaiaZoo programma. Een programma waarin de deelnemers voor 12 uur de directie van de GaiaZoo vormen.

Een bijzondere ervaring die appelleert aan goed nadenken en excellent samenwerken. Tijdens de dag veranderende het weer van een zonnige ochtend in een zeer regenachtige middag. Het geplande bezoek aan de gorilla’s kreeg daardoor een onverwachte wending. Vanwege de regen kwamen de Gorilla’s niet naar buiten en kregen de deelnemers de unieke kans om een kijkje te nemen in het binnenverblijf van de Gorilla’s. ‘We konden de gorilla’s horen, en als we wilden aanraken’, waren de woorden van een deelnemer. Dat laatste is trouwens niet verstandig. Voor dat je het weet ben je een arm kwijt!

Kortom naast de leeropbrengsten van de dag, was de beleving wederom even belangrijk. Op naar de volgende groep. In bijgaande flyer vindt u meer informatie over het programma.

nieuws-uitgelicht

De plakfactor!

Maak je eigen commercial. In samenwerking met TVLimburg heeft TopChange het TVL(ight)- concept ontwikkeld waarbij jij met professionele ondersteuning jouw boodschap in korte tijd een hoge plakfactor geeft. Schrijf als ondernemer, samen met je team, in een dag, onder begeleiding van een mediatrainer, een script op maat voor jouw commercial of infomercial met een hoge plakfactor. Het script wordt door jou en je team verfilmt onder regie van een ervaren cameraman. Dit basismateriaal wordt in de studio van TVL afgemonteerd tot een commercial of infomercial met professionele kwaliteit. Zie bovenstaande promo of download de flyer voor alle details.

Uniek taalconcept Business English

In steeds meer bedrijven en projecten is Engels de leidende taal. Als medewerkers hun kansen in de zakelijke wereld willen vergroten, dan is investeren in de Engelse taalvaardigheid de kortste route. TopChange biedt in samenwerking met het ReLANpro Language Lab in Los Angeles (USA) ‘Business English’ aan via ‘cloud learning’. Medewerkers kunnen de lessen ‘anyplace, anytime and anywhere ‘ downloaden van de cloud server naar hun eigen smartphone en/of tablet (Apple en Android).

Logo-zonder-tekstBekijk de flyer voor meer informatie >