nieuws-uitgelicht

GaiaZoo Tycoon

Op 30 mei as. gaat een volgend managementteam deelnemen aan het unieke programma ‘Gaiazoo tycoon’.

GaiaZoo heeft sinds haar opening op 1 juni 2005 tientallen prestigieuze prijzen gewonnen.
Het managementteam van 30 mei as. team staat een dag lang aan het roer van de dierentuin; een complexe en dynamische omgeving met een bijzonder ritme, levende producten, onvoorspelbare patronen, en samenwerkingsgedrag. ze leren tijdloze inzichten over ‘the survival of the fittest’ en ontdekken natuurlijke oplossingen voor de aanpassingsuitdagingen van de 21e eeuw.

Meer informatie klik hier.

 

Unknown-1

nieuws-uitgelicht

Make It Happn wederom succesvol

Op 20 April jl. presenteerde TopChange het fantastische concept, ‘Make It Happn, in het theater Schunck in Heerlen. Het was een prachtige avond met bijzondere momenten. Bekijk hier de compilatie van de avond.

Make it happn flyer

nieuws-uitgelicht

Groep 10 – Starten Eigen Bedrijf

Op 31 maart jl. heeft een groep startende ondernemers van 45 jaar en ouder succesvol de cursus Starten Eigen Bedrijf afgerond. Dit was alweer de 10e groep en inmiddels hebben meer dan 100 deelnemers de cursus succesvol afgerond. Wij wensen alle deelnemers veel succes met het verder vormgeven van hun eigen bedrijf. Bekijk deze sfeerimpressie.

image005

nieuws-uitgelicht

**NIEUW** Cursus Powerpoint

Kennis van Powerpoint is tegenwoordig een vereiste geworden voor mensen die wel vaker een (zakelijke) presentatie moeten geven. Een goede presentatie met een professionele uitstraling is immers vaak van groot belang. In deze cursus worden je oefeningen aangereikt en tips gegeven waarop je dient te letten bij het maken en geven van een presentatie.
Daarnaast maak je kennis met verschillende elementen (tekst, afbeeldingen, tabellen, grafieken, video en geluid – die je aan de presentatie kunt toevoegen om er een krachtig geheel van te maken. Ook koppelingen naar bijvoorbeeld grafieken in Excel komen aan de orde.

Via een ‘blended-learning’ mix van theorie en praktijk ontwikkelen wij in hoog tempo jouw hard- en softskills op het gebied van Powerpoint.

Structuur van de cursus
De cursus begint met een korte instructievideo waarin de e-learning-methode wordt uitgelegd. Verder bestaat de opleiding uit modules die weer onderverdeeld zijn in lesblokken. Naast de theorie wordt er ook gebruik gemaakt van simulaties en oefenopdrachten.

Simulaties
In de cursus wordt gebruik gemaakt van simulaties. Simulaties dienen ter verheldering van de theoretische lesstof. Je leert stap voor stap hoe u de lesstof kunt toepassen.

Oefenopgaven
Naast theorie, bestaat deze opleiding ook uit een aantal oefenopgaven. Zo kun je de aangeboden theoretische lesstof meteen uitproberen in de praktijk.

Didactisch model
Onderzoek toont aan dat slechts weinig kennis blijft hangen indien kennis enkel mondeling wordt overgedragen. Ons digitale leersysteem en deze cursus zijn zo ontworpen dat je door verschillende manieren van kennisoverdracht en oefeningen een zeer hoog leerrendement krijgt.

Het digitale leersysteem
Ons digitale leersysteem werkt op een PC of tablet met een internet verbinding. Het systeem is bijzonder eenvoudig in gebruik.
Alle lessen sluiten af met een samenvatting van de lesstof, gevolgd door oefen- en huis- werkopgaven. Je moet rekenen op 4 uur zelfstudie per week. De huiswerkopgaven stuur je via een e-learning omgeving naar de vakdocent. De vakdocent beoordeeld het huiswerk en geeft feedback.
Tijdens de 2 werksessies met een Powerpoint expert wordt jouw theoretische kennis en die van je medecursisten verrijkt met voorbeelden en cases uit de praktijk en/of de eigen werkomgeving.

Studieduur: 2 maanden
Zelfstudie: 4 uur per week
Bijeenkomsten: 2 halve dagen
Investering: €499
Aantal Deelnemers: Minimaal 10 deelnemers

Voor meer informatie klik hier.

Microsoft_PowerPoint_2013_logo.svg

nieuws-uitgelicht

Unieke cursus ‘Programmeren kun je leren’

Topchange lanceert een unieke nieuwe cursus. In slecht 2 maanden (4 keer 4 uur) leren wij jou de basis van programmeren! Deze cursus is speciaal voor Topchange ontwikkelt en sluit daarmee perfect aan op onze visie op leren.

De cursus ‘programmeren kun je leren’ is ontwikkeld voor middelbaar opgeleide medewerkers zonder ervaring in de wereld van de codes en algoritmes.
Jij ontdekt de basisprincipes en programmeertalen van deze wereld. Je ontwikkelt pijlsnel jouw taalvaardigheid op het gebied van programmeertalen en je krijgt de mogelijkheid om je goed te oriënteren op de verschillende taakspecialisaties in jouw toekomst. Als jij jouw kennis en vaardigheden productief wil blijven maken in een werkomgeving die steeds verder digitaliseert, zul jij nieuwe talen moeten leren. En deze module is dan een prima eerste stap.

De module is opgebouwd uit de volgende onderdelen:
• Kennismaking met rollen en taken in de wereld van codes en algoritmes. 
• Basiskennis HTML (de opmaak- taal voor de specificatie van documenten). 
• Basiskennis PHP (de scripttaal voor het creëren van dynamische webpagina’s). 
• Basiskennis SQL (de standaardtaal voor communicatie met databases). 
• Denken als een programmeur.

In de vier ontwikkelsessies laat jij concreet de voortgang van jouw snel groeiende programmeervaardigheden zien. Je krijgt waarderende feedback van de trainers en zij helpen jou slimme oplossingen te vinden voor de taalproblemen waarmee je worstelt. Je leert de theorie uit de reader en maakt de opdrachten uit het werkboek en de online leeromgeving. Daarnaast ontwerp, ontwikkel en publiceer jij tijdens de vier ontwikkelsessies samen met de trainers een eigen blog. En dat blog is hét bewijs van jouw taalbeheersing!

Interesse? klik hier voor de flyer. Via de flyer kun je je direct aanmelden!

 

IT-services-en-software

nieuws-uitgelicht

MAKE IT HAPPN

Op 20 april as. organiseert Topchange het unieke programma MAKE IT HAPPN.
Met educatieve en muzikale verhaalkracht brengen Wout van Wengerden (ex-topsporter, ondernemer) en Danna Paternotte (topvioliste) nieuw leven in mensen, teams en organisaties.
In 4 stappen laten zij het publiek ervaren hoe ieder mens zichzelf kan overstijgen!
MAKE IT HAPPN vindt plaats in het theater van SCHUNK (glaspaleis) in Heerlen en duurt van 20:00 tot 22:00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur.
Kaarten zijn verkrijgbaar voor slechts €12,50. Kaart bestellen? Stuur dan een mail naar info@topchange.nl.

 

Make it happn flyer

nieuws-uitgelicht

Prison Day

Op 16 maart as. gaat Topchange met 8 deelnemers, exclusief, deelnemen aan Prison Day in Rotterdam. Topchange werkt al verschillende jaren samen met Arjan Erkel, de organisator van Prison Day. Tijdens een intensief programma in een gevangenis worden de deelnemers teruggeworpen op zichzelf en gaan ze op zoek naar antwoorden op vragen waarvan ze zich nog niet bewust zijn! Wij worden allemaal wel een beetje gegijzeld! Gegijzeld door onze omgeving, mensen, dingen, etc. Na deze dag zullen de deelnemers zichzelf hebben bevrijd uit deze onbewuste gijzelingen. Wil jij ook een keer deelnemen? Neem contact met ons op via info@topchange.nl.

Dia1

nieuws-uitgelicht

Het juiste Wiel Kiezen

Topchange heeft in opdracht van de Gemeente Sittard-Geleen de opdracht gekregen om het symposium, ‘het juiste wiel kiezen’, te organiseren.

Niet de fysiek sterkste wielrenner of de wielrenner met het beste materiaal wint de wedstrijd, maar de slimste wielrenner die fysieke kracht en innovatie koppelt aan koersinzicht. Door het juiste wiel te kiezen mist hij nooit de beslissende slag en beslist de koers in zijn voordeel.
Ondernemen is net als wielrennen: als je overzicht hebt, kun je het juiste wiel kiezen en voor de winst gaan. Onze samenleving bevindt zich in een transitiefase met kansen, bedreigingen, veranderingen en verrassingen. Maatschappelijke trends, complexe politieke keuzes, onvoorspelbare economische ontwikkelingen en snel veranderende klantbehoeften dagen mensen en organisaties uit om te experimenteren, te leren, nieuwe markten te ontdekken, anders samen te werken en nieuwe verbindingen aan te gaan.
In samenwerking met het Wielercomité Buchten organiseert de gemeente Sittard-Geleen op 12 april 2016 het evenement ’Het juiste wiel kiezen’ voor bestuurders, ondernemers en managers met zakelijke belangen of interesse in de regio Sittard-Geleen. Innovatieve sprekers en regionale ‘kopmannen’ zullen het koersinzicht van de deelnemers snel verbreden en verdiepen. Bezoek de website om u gratis aan te melden.

 

HetJuisteWielKiezen-logo

nieuws-uitgelicht

Opleiding Project Management

Vandaag start een 3e groep deelnemers aan de opleiding Project Management. 12 deelnemers volgen in 3 maanden deze TOP opleiding en sluiten deze af met een examen. De opleiding wordt gegeven door onze internationale trainer op het gebied van Project Management. De deelnemers studeren via de online leeromgeving en maken deze kennis direct productief tijdens de 4 bijeenkomsten onder leiding van onze trainer. Een voorbeeld van pijlsnel kennis ontwikkelen, delen en toepassen. Wij wensen de deelnemers veel leerplezier.

 

projectmanagement

nieuws-uitgelicht

Groep 9 starten eigen bedrijf

Op 26 februari jl. heeft een groep van 12 startende ondernemers van 45 jaar en ouder succesvol de cursus Starten Eigen Bedrijf afgerond. Dit was alweer de 9e groep en inmiddels hebben meer dan 100 deelnemers de cursus succesvol afgerond. Wij wensen alle deelnemers veel succes met het verder vormgeven van hun eigen bedrijf. Bekijk deze sfeerimpressie.